Základní škola Praha – Kolovraty

29 Říjen

POHÁR VĚDY – KVARK 2014

Vážení rodiče, milí žáci,

dovolte, abychom Vám tlumočili pozvánku k účasti ve 3. ročníku mezinárodní soutěže POHÁR VĚDY – KVARK 2014, která letos bude s rozšířenou s mezinárodní účastí.  Soutěž bude probíhat ve 4 soutěžních kolech a to od ledna do dubna 2014. Na řešení každého kola je jeden kalendářní měsíc, což je velký dostatek času – záleží pouze na vás, kolik času danému kolu věnujete.

 

 

Mezinárodní finále se uskuteční 13. – 15. června 2014 v Nymburce. Poháru vědy se mohou zúčastnit nejen debrujárské kluby, ale i žáci všech mateřských, základních a středních škol, dále rodinné týmy a kamarádi.Tato soutěž se od mnohých fyzikálních a technických soutěží vyznačuje tím, že je určena zejména širokým zájemcům o fyzikální hraní a experimentování, nikoli pouze extrémně fyzikálně nadaným jedincům, kteří hravě řeší složité fyzikální příklady. Do letošního ročníku se plánují zapojit: Kanada, Rakousko, Velká Británie, Francie, Slovensko, Slovinsko, Německo a Turecko.

Cílem Poháru vědy – Kvark 2014 je přenést téměř veškerou experimentální činnost na žáky, nikoli na učitele, tzn. že zpracování a řešení soutěžního je pouze na žácích! Záštitu nad Pohárem vědy – Kvark 2014 převzalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a AMD ČR jej připravuje v úzké spolupráci s Katedrou didaktiky fyziky Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Veškeré podrobnosti o soutěži včetně možnosti registrace naleznete na:  www.poharvedy.cz

Připomínáme, že soutěžit mohou pouze týmy, které se řádně zaregistrují do 31. 12. 2013. Proto neváhejte, nahlédněte na www.poharvedy.cz  a svůj tým přihlaste! V případě nejasností se poraďte s paní učitelkou, panem učitelem.

Přejeme Vám hodně úspěchů!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *