Základní škola Praha – Kolovraty

20 Květen

Kritéria přijímání žáků do školní družiny

Vážení rodiče,

v souvislosti s blížícím se termínem podáváním přihlášek zveřejňujeme kritéria pro přijetí žáků do školní družiny Základní školy Praha – Kolovraty pro školní rok 2024/2025.

Do školní družiny jsou přijímáni přednostně žáci od 1. do 3. ročníku na základě rodiči řádně a pravdivě vyplněné elektronické přihlášky, která je na webu školy. Žáci mohou být přijímáni do vyčerpání kapacity ŠD, což je 270 žáků, a to při splnění kritérií níže.
O přijetí žáka k činnosti školní družiny rozhoduje ředitelka školy na základě vyplněných náležitostí v elektronické přihlášce a kritérií pro přijetí. Na docházku do ŠD není právní nárok.

Do ŠD Základní školy Praha – Kolovraty jsou přijímány děti podle těchto zásad a kritérií:

  • mladší žáci mají přednost před staršími a to v tomto pořadí:
    1. Přednostně budou přijímáni žáci 1. až 3. ročníku (10 bodů)
    2. Do výše kapacity mohou být přijímáni dojíždějící žáci 4. ročníků (4 body) a žáci 4. ročníků plně zaměstnaných rodičů (4 body)

Do školní družiny nemusí být přijat žák, který:

  • řádně a včas neplatil v minulých letech poplatky za školní družinu,
  • závažným způsobem porušil řád školní družiny.

Přihlášku nutno provést elektronicky na webových stránkách školy v termínu od 24.5. do 21.6.2024.

Zákonní zástupci budou o přijetí/nepřijetí žáka do ŠD vyrozuměni do 26.6.2024 na webových stránkách školy. Na webových stránkách školy bude uvedený pouze číselný kód žáka, který obdržíte při potvrzení registrace v registračním systému (jméno žáka uvedeno NEBUDE). Kritéria jsou platná pro školní rok 2024/2025.

V Praze dne 20.5.2024

Mgr. Vladimíra Reinerová
ředitelka školy