Základní škola Praha – Kolovraty

29 Květen

Ježci

Dne 25. 5. nás navštívila chovná stanice afrických pygmy ježků LuPa Hedgehogs. Přednáška obnášela povídání o chovu ježků afrických, kteří jsou již zdomácnělí a chovají se jako domácí mazlíčci. Dozvěděli jsme se, co vše takový ježeček potřebuje, jakou má povahu a jak se o něj správně starat. Součástí povídání bylo také ukázání rozdílu mezi ježky africkými a venkovními ježky v ČR a to jak ježkem západním, tak ježkem východním. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o narození mláďat, o výměně bodlin a také o hibernaci. V neposlední řadě jsme nasbírali spoustu tipů, co vše můžeme pro venkovní ježečky udělat. Nejen jak jim pomoci připravit se na zimní spánek, ať už poskytnutím potravy nebo připravením úkrytu; jak jim umožnit bezpečnou hibernaci a nakonec na co si dát pozor na jaře, aby jarní práce na zahradě ježkům neublížily.

Získali jsme kontakt na Záchrannou stanici Hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy nebo na organizaci Pomoc ježkům, kteří se postarají o zraněné ježky nebo jsou schopni podat odborné informace pro ty, kteří chtějí ježečky zachraňovat sami.

A pro zpestření celé přednášky jsme si mohli všechny ježečky, kteří na přednášce byli, pohladit. Pokud i vy budete mít nějaké dotazy týkající se chovu ježků nebo potřebujete pomoci s venkovními ježky, můžete chovnou stanici kontaktovat – lupa@lphhedgehogs.cz.

Fotografie z akce naleznete ZDE.