Základní škola Praha – Kolovraty

Třídní učitelka: Ing. Lucie Nejedlá

V úterý  21.5.2024 během dopoledne se všechny třídy budou fotografovat. Žáci 9.AB se budou fotografovat i na ročenky. Bylo by dobré tomu uzpůsobit oblečení. S pozdravem LN

Vpátek 17.5.2024 proběhne na budově školy Mírová a v budově ŠJ Mírová odstávka vody. obědy nebudou tento den vydávány. prosíme o odhlášení oběda. Děkujeme za pochopení.

 

Další termín naší třídnické hodiny: středa 22.5.2024 od 7.15 hod !!!

ŠKOLNÍ ROK 2023/2024 

TŘÍDNICKÉ HODINY JSME SI STANOVILI SPOLEČNĚ A DEMOKRATICKOU VOLBOU NA KAŽDOU 2. A 4. STŘEDU V MĚSÍCI OD 7:15 HODIN VE TŘÍDĚ 9.B V BUDOVĚ DŘEVOSTAVBA II. 

 

Třídní učitelka 9.B – Ing. Lucie Nejedlá

Kontakt: lnejedla@zskolovraty.cz, tel. kontakt na mobil již všichni obdrželi

Asistent  9.B – Jaroslava Fialová

Kontakt: jfialova@zskolovraty.cz

 

    Zasílaný text projekt Poznej povolání :

Vážení rodiče,

dovolujeme si oznámit Vám, že naše škola se stala oficiální partnerskou školou projektu Poznej Povolání.

Jde o odpolední online webinář určený pro žáky středních škol a 2. stupně základních škol. V následujícím školním roce 2023/24 bude probíhat vůbec poprvé – primárně je určen pro žáky škol v Praze a Středočeském kraji.

Podrobnosti o projektu včetně detailních harmonogramů naleznete na webových stránkách www.poznejpovolani.cz.

Cílem webináře je pomoci žákům ve výběru budoucího oboru, střední či vysoké školy a budoucí profese, otevřít nové obzory, motivovat k dalšímu studiu a přípravě na povolání a usnadnit budoucí vstup na pracovní trh.

Webinář se skládá z jednotlivých online prezentací/setkání, během kterých budou mít žáci možnost každý týden poznat nového zaměstnavatele či zaměstnance ze svého regionu napříč různými obory a odvětvími, obsah jejich pracovní činnosti, osobní příběhy, hodnocení, doporučení apod.

Do projektu se zapojila i řada významných osobností např. z oblasti lékařství, vědy i podnikání, mezi prezentujícími je možné nalézt TOP zaměstnavatele v regionu, profesní asociace, výzkumné ústavy, státní instituce i osoby pracující na volné noze apod.

K webináři je možné se připojovat z jakéhokoliv zařízení s přístupem k internetu přes aplikaci Zoom, kterou je možné instalovat do osobního počítače, notebooku, telefonu či tabletu a zahrnuje možnost interakce a pokládání písemných a hlasových dotazů.

Žáci naší školy mají ve webináři garantované volné místo a mohou se do něj registrovat se zvýhodněným registračním poplatkem 250 Kč / školní rok (zahrnujícím přístup k 36 živým prezentacím probíhajícím každé pondělí/středu, možné bude rovněž sledování ze záznamu).

Prezentace začínají již v prvním týdnu nového školního roku, tedy 4. září (pondělní webinář) a 6. září (středeční webinář), v případě zájmu tedy doporučujeme přihlásit se do 3. září.

Registrace do webináře je možná na stránce www.poznejpovolani.cz v sekci Přihlášení – pro zvýhodněný registrační poplatek je třeba v příslušné kolonce registračního formuláře vybrat možnost „partnerská škola“ a název naší školy.

 

Doufáme, že žákům bude webinář k užitku a pomůže jim zorientovat se v dnešním dynamicky měnícím se profesním světě a učinit co nejlepší rozhodnutí o své budoucnosti.

Srdečně,  Ing. Lucie Nejedlá

                            

 

 

===========================================================================

ROZVRH 9.B PLATNÝ PRO ŠR 2023/2024 – najdete na webu školy – vpravo – Rozvrhy

 


Aplikace Google Classroom:

Konzultační místnost  naší třídy = Pokec borců: https://meet.google.com/lookup/eedcehnznd