Základní škola Praha – Kolovraty

16 Květen

Z Kolovrat až na konec světa

Odhodit všechny starosti stranou a vydat se poznávat krásy světa – taková myšlenka napadla už nejednoho z nás. Druhý stupeň Základní školy v Kolovratech se rozhodl „chytit příležitost za pačesy“ a v rámci projektového dne proměnit cestovatelské snění ve skutečnost. Za dveřmi každé z tříd se 15. května objevil vchod vedoucí do nejrůznějších zemí.
V Evropě jste tak mohli zavítat do polských luhů či navštívit německé hodování. Za hranicemi Evropycesta pokračovala jednou nohou v kadidlem provoněné Indii a navázala roadtripem po americké Route 66. Stále vám to připadá málo dobrodružné? Naše cesta pokračovala putováním přes drogové kartely v Mexiku, dále jsme si popovídali s tučňáky na Madagaskaru a na závěr jsme absolvovali mystické dobrodružství na písečných dunách Maroka.
Každá ze tříd se kromě atmosféry dané země pokusila osobitě zachytit i tradice, kulturu a mimo jiné i spoustu dalších informací, kterými se zbloudilé dobrodruhy pokusily zaujmout. Co třída, to jiný nápad, a tak jste se mohli kromě samotné země kochat i celou škálou kreativity – od komentovaných plakátů, přes prezentace, kvízová dobrodružství, až po ochutnávky či tetování henou.  Kolovratská cesta kolem světa byla fantastickým úspěchem, z níž převážná většina odcházela sice vyčerpaná, leč s uspokojeným cestovatelským duchem a v čase, za který by se nestyděl ani Philieas Fogg.

Fotografie naleznete v galerii.