Základní škola Praha – Kolovraty

15 Říjen

Projekt Nadace České pojišťovny – Prevence rizikového chování

Milí rodiče,

Nadace České pojišťovny v úzké spolupráci se Všeobecnou fakultní nemocnicí a I. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy připravila interaktivní program prevence dětských úrazů, který zdarma rozšiřuje do základních škol. V současné době ho využívá pro výuku prevence úrazů na I. a II. stupni více jak 200 základních škol v České republice včetně naší školy. Účastí v projektu škola získá hodnotnou interaktivní učebnici Prevence rizikového chování dětí a mládeže aneb Jak prožít šťastné dětství nakladatelství Fraus.
 

 

Interaktivní učebnice cílí nejen na učitele a školáky, ale i na jejich rodiče.  Obsahuje praktické rady a doporučení, jak těmto úrazům předcházet, a umožňuje dokonce změřit míru rizika daného úrazu v konkrétní domácnosti.Tento materiál nainstalujeme do všech interaktivních tabulí a budeme jej využívat při realizaci preventivních témat, která jsou dána Rámcovým vzdělávacím programem pro základní vzdělávání.

Součástí výukových materiálů jsou  i pracovní listy a metodická publikace pro rodiče, informující o možných rizicích a nejčastějších typech úrazů jejich dětí. Pracovní list s domácím úkolem pro Vás a Vaše děti obsahuje  test zaměřený na prevenci úrazů. Body dítěte a rodiče budou sečteny. Za pečlivé vyplnění testu obdrží nejlepší soutěžící z každé třídy drobné dárky.

Věříme, že nás v naší preventivní práci podpoříte. Děkujeme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *