Základní škola Praha – Kolovraty

20 Březen

Lyžařský pobyt – Vítkovice 9.3.- 14.3. 2014

V neděli večer jsme odjížděli na lyžování do Vítkovic v Krkonoších trochu s obavami, že nebude kde lyžovat, protože sníh se za jarního počasí držel na sjezdovkách jen silou vůle. Naše obavy se naštěstí nepotvrdily, sníh vydržel až do konce našeho pobytu a ještě nám k tomu každý den svítilo sluníčko.
 

 

Ubytovali jsme se na chatě Eliška u sjezdovky a v pondělí ráno jsme děti rozřadili do 3 družstev podle schopností a dovedností. Děti trpělivě poslouchaly rady instruktorů, a protože byly moc šikovné, dostali jsme se i k výuce carvingu a jízdě na snowboardu, který si někteří přibalili. 

Protože časem rostl počet lyžařů a také škol, svah se občas proměnil v dálnici D1 v pátek odpoledne, což bylo „dost hustý“… 🙂

Ve středu, tedy třetí a v příručkách uváděný kritický den, vzali někteří za vděk odpočinkem v horizontální poloze při poledním klidu a odpoledne jsme se vydali na výlet do Vítkovic a blízkého okolí. 

Na předposlední den byl naplánovaný obří slalom, který se všem dětem podařilo projet a některým dokonce ve skvělém čase. Nesměla chybět také klasická koulovačka proti jiným družstvům, jízda pozadu na mírném svahu, ve dvojicích, živý slalom a různé další hry na sněhu…

Pátek proběhl ve znamení balení, ale dopoledne jsme si byli ještě všichni zalyžovat. 

A pak po obědě hurá domů…

Za celý pobyt se nikomu při lyžování nic vážného nestalo.

Tak si sdělujte dojmy a doufám, že příští rok se opět uvidíme v krásném prostředí hor.

 

Mgr. Martina Ritterová

Fotodokumentaci z pobytu naleznete ZDE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *